top of page
Search

Vitamina D in slabit

Updated: Oct 5, 2023


vitamina D slabit mancare nutritionist cum sa deficit caloric sighisoara slabit suplimente alimentare zilnice vitamine zilnice nutritionist bucuresti consultatie online
la soare in Sighisoara

Vitamina D joacă un rol important în controlul greutății corporale. Corpul uman produce vitamina D când este expus la soare, dar poate fi obținută și din alimente precum pește, ouă și produse lactate sau suplimente alimentare.

Există dovezi că vitamina D poate ajuta la pierderea în greutate prin mai multe mecanisme:

  • Poate stimula arderea grăsimilor: vitamina D poate ajuta la stimularea producției de enzime care arde grăsimile, ceea ce poate contribui la pierderea în greutate.

  • Poate reduce pofta de mâncare: vitamina D poate ajuta la reglarea nivelului de hormoni care controlează pofta de mâncare, ceea ce poate face mai ușor să se evite mâncarea nesănătoasă și excesul alimentar.

  • Poate ajuta la menținerea masei musculare: vitamina D poate ajuta la menținerea masei musculare, ceea ce poate contribui la pierderea în greutate într-un mod sănătos, deoarece masa musculară arde mai multe calorii decât grăsimea.

Cu toate acestea, vitamina D nu este un "pilot automat" de slăbit si pentru a pierde in greutate, este nevoie de o dieta sanatoasa si exercitii fizice regulate. Este important să se obțină o cantitate adecvată de vitamina D prin alimentație sau suplimente, în combinație cu un stil de viață sănătos, pentru a obține beneficiile pentru pierderea în greutate.

Daca ai incercat sa slabesti si nu ai reusit, sau ai slabit si ai pus la loc in timp, cel mai probabil ai nevoie de un specialist in nutritie. Sunt aici sa te ajut, scrie-mi pe whats'up.

9 views0 comments

Commenti


bottom of page