top of page

Aura Rotaru- Consultant Nutritionist

Ma gasiti in Piata Constitutiei la cabinetul din Natiunile Unite, Bucuresti, unde ma vad in persoana cu voi (este nevoie de programare).

Ce pregatire am?

Am urmat si finalizat cu placere cursurile de Nutritie Generala in cadrul academiei Fitness Scandinavia School, acreditata si recunoscuta de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii si de catre autoritatea guvernanta in UE, Europe active EHFA. 

Fac parte din Asociatia Romana pentru Nutritie, Fitness si Sanatate, si detin Avizul de Libera Practica acordat practicienilor din domeniul nutritiei si al sanatatii.

Colaborez cu sosmydoctor si AgendaMed, ambele platforme de conectare intre specialisti/medici cu pacientii, unde ofer consultatii pacientilor.

Colaborez cu Teatrul Muzical Ambasadorii, care ofera piese de teatru muzicale copiilor, iar pe blogul lor puteti gasi articole de nutritie scrise de mine pentru parinti si copii.

Imi place sa acord atentie fiecarei povesti din spatele circumstantelor in care sunt pacientii cu care lucrez, fiecare dintre ei este diferit.

Sunt disponibila si pentru intalniri virtuale in afara platformelor de telemedicina, online pe Zoom.

Unul dintre factorii care ajuta procesul de slabit este suportul din partea cuiva care empatizeaza cu tine si nu te trateaza ca pe un alt numar adaugat la lista de pacienti.

Stiu ca este important ca tu sa fii inteleasa, si iti ofer disponibilitatea mea pe whatsup pentru fiecare nelamurire pe care o ai, sfat si ajutor.

Te astept la consultatie sa vorbim despre tine 50 minute!

aurarotaru.jpg

Povestea mea

Nu pot incepe povestea asta cu: mereu am fost supraponderala si uite cum am slabit eu...dar o pot incepe cu mereu am fost cu greutate normala, si uite de ce :)

Influentele asupra poftelor si alegerilor alimentare din viata incep chiar din perioada dinainte sa ne nastem, si exista studii care ne arata ca este foarte important ce mananca mama in timpul sarcinii pentru ca poate cauza  predispozitie a copilului catre supraponderabilitate.

In urma cu 30 de ani nu existau atatea tentatii cu gust de caramel si arome de ciocolata, si nu erau considerate o normalitate a vietii cotidiene ca acum; din fericire.

In anii de dezvoltare am avut parte de hrana cat mai aproape de originea ei, lapte matern, lapte integral, si au urmat fructe si legume culese proaspat din gradina, gatite de bunica intr-o mancare delicoasa de sezon.

Desertul in familie era pregatit in zilele de duminica, sau in zilele de sarbatori, si ocazional imi cumparam cu  banii de buzunar cate un corn cu ciocolata sau caramele.

Gusturile mi s-au dezvoltat cu mancare locala, cu legume care contin nutrienti, vitamine, minerale, fibre, carne de pasare, sau de porc in seonul rece (de care nu eram asa dornica, inca nu sunt).

Rutina de gatit s-a adaptat treptat, cand am aflat cum ar trebui pregatite alimentele, cat ulei sa punem sau de care sa folosim, si cu cat mai multe informatii aveam, cu atat le puneam in practica, astfel ca au devenit rutina.

Si exista o vorba: daca faci ceea ce iti place nu vei simti ca lucrezi o zi din viata ta, la fel si cum rutina de gatit, de ales si de adaptat, daca stii ce are nevoie corpul tau si cat, nu vei simti nici o zi ca tii dieta. 

bottom of page