top of page
Search

Top 5 mancare ciudata din Asia

Asia este renumită pentru diversitatea și varietatea sa culinară, iar aceasta include și câteva feluri de mâncare care pot părea neobișnuite pentru străini. Iată câteva exemple de feluri de mâncare considerate ciudate în anumite părți ale Asiei:

  • Balut (Filipine): Balut este un ou de rață sau de găină fecundat, fiert și consumat înainte ca puiul să se dezvolte complet. Se mănâncă adesea ca gustare și este considerat o delicatesă în Filipine.


  • Sannakji (Coreea de Sud): Este un fel de mâncare coreeană constând în caracatițe proaspete tăiate în bucăți mici și servite crude. Caracatițele sunt încă în mișcare și pot fi o provocare pentru cei neobișnuiți cu acest stil de mâncare.  • Durian (Asia de Sud-Est): Durianul este un fruct exotic cunoscut pentru mirosul său puternic și distinctiv, care poate fi destul de neplăcut pentru unii oameni. Cu toate acestea, în ciuda mirosului, este adorat de mulți și are un gust cremos și dulce.


  • Shiokara (Japonia): Shiokara este un fel de mâncare japoneză făcută din diferite tipuri de fructe de mare fermentate, cum ar fi calmarul sau creveții. Are un gust sărat și intens și este adesea servit ca aperitiv alături de o băutură alcoolică.


  • Insecte comestibile (mai multe țări asiatice): În multe țări asiatice, insectele sunt considerate o sursă de hrană nutritivă. Acestea pot fi prăjite, prăjite sau preparate în alte moduri și sunt consumate sub formă de gândaci, viermi, greieri și alte insecte.

Este important să menționez că gusturile culinare diferă de la o persoană la alta, iar ceea ce poate părea ciudat sau neobișnuit pentru unii poate fi o delicatesă pentru alții.

2 views0 comments

Comments


bottom of page