top of page
Search

Mai mult de jumătate din români sunt supraponderali

Statisticile recente privind obezitatea în România arată o situație îngrijorătoare. Aproximativ 58% dintre adulții români suferă de supraponderabilitate, iar acest procent este ușor sub media statelor membre ale Uniunii Europene. În plus, situația obezității în România este alarmantă, cu o estimare a creșterii anuale de 2.1% în perioada 2020-2035.În ceea ce privește copiii, proiecțiile arată o creștere anuală de 5.6% a numărului de copii afectați de obezitate. Aproximativ 30% dintre copiii români cu vârste între 7 și 9 ani sunt supraponderali, iar între 15 și 20% sunt obezi. Obezitatea la copii poate duce la probleme de sănătate serioase, inclusiv cardiovasculare, iar hipertensiunea apare frecvent la tineri, în special la cei obezi sau supraponderali.


Este important de menționat că există o legătură semnificativă între obezitate și riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip 2, cu un risc crescut de 42% pentru femeile cu un indice de masă corporală (IMC) mai mare de 35 comparativ cu cele cu un IMC mai mic de 22, și un risc similar pentru bărbați.

Aceste statistici subliniază importanța educației nutriționale și a adoptării unui stil de viață sănătos pentru prevenirea obezității și a problemelor de sănătate asociate. Implementarea unor măsuri eficiente de prevenție și tratament este crucială pentru a combate această problemă de sănătate publică.

5 views

Comments


bottom of page