top of page
Search

Cum calculez IMC sau BMI? supraponderal sau obez?

Updated: Oct 5, 2023

Supraponderalitatea a devenit des intalnita in randul tuturor categoriilor de populatie, si e cauzata de mai multi factori printre care lipsa informarii despre nutritie si alimentatie.

Educatia despre acest subiect lipseste cu desavarsire, si intr-o lume din ce in ce mai rapida si mai ocupata, atentia catre mancare a devenit neinsemnata.


cum calculez bmi cum calculez imc supraponderal obez  la ce ne ajuta IMC cum aflu imc calcul imc bmi  nutritionist nutritie slabit bucuresti consultatie

Kilogramele in plus adunate de-a lungul vremii devin greu de dat jos, si aduc probleme de sanatate fizica si emotionala de cele mai multe ori.

Primul pas in ne ajuta este acela de constientizare, si ne ajuta un calcul simplu sa stim daca suntem supraponderali sau obezi.

formula bmi formula imc supraponderal obez greutate normala cu bmi grasime viscerala kilograme slabit dieta nutritionist calcul calorii deficit caloric cum calculez bmi cum calculez imc supraponderal obez  la ce ne ajuta IMC cum aflu imc calcul imc bmi  nutritionist nutritie slabit bucuresti consultatieCum ne calculam IMC/BMI ?


Metoda este simpla si poate fi efectuata si de un elev de clasa a 4a, impartim numarul de kilograme la inaltimea in metri la patrat si rezulta un numar pe care va trebui sa il incadram in intervalele din imagine pentru a sti daca avem greutate normala sau suntem suprapinderali.


calcul calorii deficit caloric


In cazul in care IMC este incadrat la categoria de supraponderal este idicat sa luam masuri pentru a reveni in categoria greutatii sanatoase cu BMI sub 25, iar daca avem nevoie de ajutor in slabit, sa nu ezitam sa apelam la nutritionist pentru a aplica pierderea kilogramelor in mod echilibrat si adaptat nevoilor fiecarui organism.

Comments


bottom of page