top of page
Search

Cum sa fac sa nu mai am pofta de dulciuri?

Poftele de dulciuri sunt comune pentru mulți oameni, dar există câteva strategii pe care le puteți folosi pentru a le evita sau a le reduce:


  • Consumați alimente bogate în proteine și fibre: Adăugarea de proteine și fibre la dieta dumneavoastră poate ajuta la menținerea nivelului de zahăr din sânge stabil și la reducerea poftei de dulciuri. Alimente bogate în proteine și fibre includ ouăle, carnea, peștele, leguminoasele, nucile, semințele, fructele și legumele.

  • Mâncați regulat și nu sariți peste mese: Sărirea peste mese poate duce la fluctuații ale nivelului de zahăr din sânge, ceea ce poate crește poftele de dulciuri. Este important să vă asigurați că aveți mese regulate, bogate în nutrienți și sănătoase pentru a menține nivelul de zahăr din sânge stabil.


  • Limitați consumul de alimente procesate și zaharate: consumul excesiv de alimente procesate și zaharate poate contribui la fluctuațiile nivelului de zahăr din sânge și la creșterea poftei de dulciuri. Încercați să limitați consumul acestor alimente și să optați pentru opțiuni sănătoase, cum ar fi fructele, legumele și alimentele bogate în proteine și fibre.


big plate with salad and vegetables
  • Consumați gustări sănătoase: În cazul în care vă faceți poftă de dulciuri, încercați să consumați gustări sănătoase, cum ar fi fructe, nuci sau semințe. Aceste gustări pot ajuta la menținerea nivelului de zahăr din sânge stabil și la reducerea poftei de dulciuri.

  • Stabiliți limite pentru consumul de dulciuri: Este important să stabiliți limite pentru consumul de dulciuri și să vă respectați aceste limite. Încercați să consumați dulciuri în cantități moderate și să le savurați cu atenție pentru a vă satisface pofta de dulce.  • Faceți exerciții fizice regulat: exercițiile fizice regulate pot ajuta la menținerea nivelului de zahăr din sânge stabil și la reducerea poftei de dulciuri. Încercați să faceți exerciții fizice moderate în fiecare zi, cum ar fi mersul pe jos, alergarea sau înotul.

Chiar si acasa un stretching de dimineata face o diferenta pe termen lung.

Primavara a sosit, este perioada pefecta de plimbat pe afara, nici prea cald nici prea frig.


25 views0 comments

ความคิดเห็น


bottom of page