top of page
Search

Cele mai mari deficiente nutritionale in rândul femeilor

Ce și cum mâncam este in legătura directa cu starea noastră de bine și de sănătate.

Anxietatea, depresia, oboseala, extenuarea, își pot avea rădăcina in deficiente nutritionale nedescoperite.

In rândul femeilor exista câteva deficiente de nutritie (vitamine și minerale), cel mai des întâlnite la nivelul Europei:


1. Deficiența de fier: Anemia feriprivă, cauzată de o deficiență de fier, poate fi frecventă în rândul femeilor, în special la cele care au cicluri menstruale abundente sau care sunt însărcinate. Consumul insuficient de alimente bogate în fier și menstruația pot contribui la această deficiență.

2. Deficiența de vitamina D: Deficiența de vitamina D este o problemă comună în zonele cu mai puțină expunere la soare, care poate fi relevantă în anumite regiuni din Europa. Femeile pot avea un risc mai mare de deficiență de vitamina D, în special în timpul iernii când expunerea la soare este limitată.

3. Deficiența de calciu: Consumul insuficient de calciu poate afecta sănătatea oaselor, în special în rândul femeilor mai în vârstă. Osteoporoza este o preocupare majoră în ceea ce privește deficiența de calciu.

4. Deficiența de iod: Iodul este important pentru funcționarea normală a glandei tiroide, iar deficiența de iod poate fi o preocupare în anumite regiuni. Consumul insuficient de alimente bogate în iod sau de sare iodată poate contribui la această deficiență.

5. Deficiența de acid folic: Acidul folic, sau vitamina B9, este esențial în special pentru femeile aflate în perioada de concepție și în timpul sarcinii. O deficiență de acid folic poate crește riscul de malformații congenitale la nou-născuți. De aceea, este important ca femeile să aibă suficient acid folic în dieta lor, iar în unele cazuri medicul poate recomanda suplimente de acid folic.

6. Deficiența de vitamina B12: Vitamina B12 este importantă pentru funcționarea normală a sistemului nervos și formarea celulelor sanguine. Deficiența de B12 poate duce la anemie și alte probleme de sănătate. Femeile mai în vârstă sau cele care au o dietă vegetariană sau vegană pot fi mai susceptibile la deficiența de vitamina B12.


Deficiente nutritionale femei vitamine minerale vitamina d omega3 calciu iod b12
Top 5 deficiente nutritionale la femei

7 views0 comments

Comments


bottom of page