top of page
Search

Care este cea mai buna "dieta" in perioada gripei?

Updated: Oct 5, 2023

M-ati intrebat pe Instagram cum puteti evita gripa si ce ar trebui sa mancati, va las aici articolul integral, mai detaliat.

dieta vitamine minerale gripa imunitate sistem imunitar nutritionist nutritie consultatie bucuresti online plan alimentar personalizat slabit
dieta in perioada gripei


Pentru a evita gripa, ar trebui să urmați o dietă echilibrată și să vă asigurați că consumați suficiente vitamine și minerale esențiale. Unele alimente și vitamine care pot ajuta la prevenirea gripei includ:

* Fructe și legume proaspete, care sunt bogate în vitaminele A, C și E și în minerale precum seleniul și zincul.

* Carne roșie slabă, pui, pește și alte proteine, care furnizează vitaminele B12 și D și minerale precum fierul și zincul.

* Cereale integrale, care furnizează vitaminele B și minerale precum fierul și zincul.

* Nuci, semințe și alte alimente bogate în acizi grași omega-3, care pot ajuta la întărirea sistemului imunitar.

* Este important să bei suficientă apă, să te odihnești bine și să faci exerciții fizice regulate. Ar trebui de asemenea să eviți fumatul și consumul excesiv de alcool, deoarece acestea pot slăbi sistemul imunitar.

Sistemul imunitar și sistemul digestiv sunt strâns conectate, deoarece sistemul digestiv joacă un rol important în protejarea organismului împotriva agenților patogeni.

Intestinul gros și colonul sunt acoperite de o barieră de mucus, care protejează împotriva invaziei microorganismelor nedorite. In plus, organismul are o cantitate mare de celule imunitare, cum ar fi macrofagele și celulele T, care se află în intestin și se ocupă de a detecta și a distruge microorganismele nedorite.

Sistemul digestiv conține, de asemenea, o varietate de bacterii benefice, numite probiotice, care contribuie la menținerea unui echilibru sănătos între microorganismele bune și cele dăunătoare din intestine. Acest echilibru este important pentru sistemul imunitar, deoarece poate ajuta la prevenirea infecțiilor și la menținerea sănătății intestinale.

Alimentația și nutriția joacă un rol important în conectarea sistemului imunitar și digestiv, deoarece vitaminele, mineralele și alți nutrienți esențiali sunt necesari pentru funcționarea normală a ambelor sisteme.

Sistemul imunitar și digestiv comunică între ele prin intermediul hormonilor și a citokinelor, care sunt molecule care ajuta la transmiterea informațiilor între celulele sistemului imunitar și cele ale sistemului digestiv.

In concluzie, sistemul imunitar și sistemul digestiv sunt strâns interconectate, iar o bună funcționare a unuia dintre acestea depinde de funcționarea celuilalt. Ambele sisteme lucrează împreună pentru a proteja organismul împotriva bolilor și a menține sănătatea generală.


23 views0 comments

Comments


bottom of page