top of page
Search

Beneficii ale consumului de menta


mint menta proaspata verde green beneficii menta nutritionist motive consum menta

Adaugarea mentei în smoothie poate aduce o serie de beneficii pentru sănătate, printre care:

  1. Îmbunătățirea digestiei: Menta are proprietăți carminative și antispastice, care ajută la ameliorarea durerilor abdominale, balonarei și a altor probleme digestive. Consumul de smoothie cu mentă poate ajuta la reducerea disconfortului abdominal și la îmbunătățirea procesului de digestie.

  2. Reducerea inflamației: Menta conține compuși antiinflamatori, cum ar fi acidul rosmarinic și mentolul, care ajută la reducerea inflamației și a durerilor musculare și articulare. Adăugarea de mentă în smoothie poate ajuta la menținerea unei stări de sănătate mai bune și la reducerea riscului de afecțiuni inflamatorii.

  3. Stimularea sistemului imunitar: Menta conține vitamina C și antioxidanți, care ajută la întărirea sistemului imunitar și la reducerea riscului de boli infecțioase. Adăugarea de mentă în smoothie poate ajuta la protejarea organismului împotriva bolilor și la menținerea unei stări de sănătate mai bune.

  4. Îmbunătățirea stării de spirit: Aroma și gustul mentelor pot ajuta la relaxare și la reducerea stresului și a anxietății. Adăugarea de mentă în smoothie poate ajuta la reducerea tensiunii și la îmbunătățirea stării de spirit.

În plus, menta este o sursă bogată de vitamine și minerale, cum ar fi calciul, magneziul, potasiul și vitamina C, care sunt esențiale pentru o sănătate bună. Prin urmare, adăugarea de mentă în smoothie poate contribui la îmbunătățirea aportului de nutrienți și la menținerea unei stări de sănătate mai bune.


Cat am locuit in Olanda am observat ca ceaiul de menta se facea din menta fresh, si este mult mai aromata la gust decat menta din plic, uscata. Va recomand ceaiul de menta proaspata, iar in smoothie ofera un gust si o aroma aparte, de care nu ma mai pot lipsi.

Trimiteti si celor dragi acest articol, si data viitoare poate va vedeti la un ceai de menta fresh sau smotthie care sa va aduca stare de bine si nutrienti.


18 views0 comments

Comments


bottom of page