top of page
Search

A venit sezonul căpșunilor! Ce beneficii pentru sănătate aduc?!

Capsuni vitamina c doza zilnica recomandata beneficii nutrienti vitamine minerale

Căpșunile sunt o sursă bogată de nutrienți benefici pentru sănătate. Acestea conțin:

  • Vitamina C: Căpșunile sunt o excelentă sursă de vitamina C, care are rol important în susținerea sistemului imunitar, sinteza colagenului și protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

  • Mangan: Căpșunile conțin mangan, un mineral esențial pentru metabolismul energetic, funcționarea sistemului nervos și formarea oaselor.

  • Fibre: Căpșunile sunt bogate în fibre, care ajută la menținerea sănătății sistemului digestiv, reglarea nivelului de zahăr din sânge și promovarea senzației de sațietate.

  • Folați: Căpșunile conțin folați (acid folic), un nutrient important pentru femeile însărcinate, deoarece ajută la dezvoltarea normală a fătului.

  • Potasiu: Căpșunile sunt o sursă de potasiu, un mineral esențial pentru funcționarea normală a sistemului cardiovascular și a tensiunii arteriale.

  • Antioxidanți: Căpșunile conțin o varietate de antioxidanți, cum ar fi antocianinele, care conferă culoarea roșie și oferă protecție împotriva stresului oxidativ și inflamației.


O cană de căpșuni (aproximativ 166 grame) furnizează în jur de 89 mg de vitamina C. Aceasta reprezintă o cantitate semnificativă de vitamina C.

În medie, 166 de grame de căpșuni conțin aproximativ 55-60 de calorii. Conținutul exact de calorii poate varia ușor în funcție de mărimea și dulceața căpșunilor.

Căpșunile sunt o alegere excelentă pentru persoanele care urmăresc sănătatea și greutatea, deoarece sunt relativ scăzute în calorii și conțin cantități semnificative de fibre și vitamine esențiale. Ele pot fi integrate cu ușurință într-o dietă echilibrată și sănătoasă.4 views0 comments

Comments


bottom of page